history_layer_01
hot-pepper-draw-histoire-1
De geschiedenis van August & Henri

WAARSCHIJNLIJK DE BESTE BELGISCHE SAUS TER WERELD

Ontwikkeld door een vader en zijn zoon. August & Henri sauzen zijn legendarisch, uniek en authentiek. Het is waarschijnlijk de beste Belgische saus ter wereld en de sauzen worden overal ter wereld gesmaakt!

premium-icon
omega-icon

Ontdek de beste sauzen ter wereld!

August & Henri sauzen vinden hun oorsprong in een oude legende. Ontdek hoe onze sauzen tot stand zijn gekomen en hoe het geheim bewaard kon blijven.

DE GESCHIEDENIS VAN AUGUST & HENRI, WAAR HET ALLEMAAL BEGON

HET VERHAAL VAN EEN VADER EN ZIJN ZOON

1890

Het begin van iets episch

Het is 12 december 1889, in een klein stadje in de regio Antwerpen. Een hemelsblauwe hemel doemt op boven de schoorstenen van de huisjes met rieten daken, rokend op het ritme van een lange, strenge winter. In een van de huisjes zijn August en Henri bezig met het maken van hun eerste sausje. Bij kaarslicht en met het geheime recept van hun familie testen en experimenteren ze, aanpassing na aanpassing, combinaties van ingrediënten, kruiden en oliën tot ze hun eerste romige en delicate saus krijgen: de traditionele mayonaise. Dat is wanneer het epische avontuur van August & Henri begint.

1890

1895

Tientallen recepten

Dag na dag stroomt de inspiratie verder. Ze herschrijven verschillende recepten en ontwikkelen zo een tiental traditionele Belgische sauzen.

1895

1900

Internationale sauzen

De Mona Lisa in Parijs, de leeuwenfonteinen in Granada of de piramides van Gizeh, de ontwerpprocessen achter de mooiste dingen op deze wereld worden geheim gehouden. Begrijp je nu waarom de recepten van August & Henri zo uniek zijn?

1900

1905

Een familiegeheim

De sauzen beginnen een groeiend succes te worden. Vader en zoon besluiten vervolgens om hun werken te beschermen in een kluis die verborgen is op een geheime plek die van generatie op generatie wordt onthuld.

1905

Ons team

Ontmoet de mensen