Een breed gamma aan koude frituursauzen

In de Belgische frituur en snackwereld kan je kiezen uit een talrijk aanbod koude sauzen. Sterker nog… de sauzen zijn ook ver buiten België het handelsmerk en kwaliteitslabel bij uitstek geworden voor onze voedingsindustrie. Naast onze bieren, chocolade, witloof en andere lekkernijen vinden meer en meer klanten hun weg naar België om sauzen te importeren. August & Henri biedt een breed gamma koude frituursauzen aan.

Alles begint met mayonaise

In de 18e eeuw ontwikkelde een Franse legerkok, gevestigd in de stad Mahon te Minorca (Spanje), een legendarische saus met lokale ingrediënten. Of de oorsprong van deze saus dus in een Franse ontwikkeling dan wel in een lokaal Spaans recept ligt, is tot op vandaag niet geheel duidelijk. Hoe dan ook kwam de saus bekend te staan als ‘mahonesa’ en werd ze door Franse chefs veelvuldig gebruikt in hun haute cuisine.

Sinds de uitvinding van deze ‘mayonaise’ hebben de sauzen een lange weg afgelegd. Ze worden niet enkel meer gekoppeld aan de gastronomische keuken, maar ook aan snacks, belegde broodjes, maaltijdsalades, hamburgers, hotdogs, vlees -en visgerechten en frieten.

Met het winnen aan populariteit werden er meer en meer afgeleide smaken op de klassieke mayonaise en tomaten ketchup ontwikkeld. Inspiratie komt uiteraard uit de lokale keuken, maar ook uit geweldige ervaringen met exotische eetculturen.

De smaken van over heel de wereld

Niettegenstaande dat sauzen hierdoor een meer en meer internationaal karakter krijgen, blijft de Belgische consument trouw aan zijn/haar traditionele Belgische mayonaise met 80% vetgehalte en 7,5% eigeel (sinds 2016 mogen onze Belgische sauzenproducenten nota bene ook mayonaise met 70% vetstof en 5% eigeel maken). Opmerkelijk genoeg vinden we juist voorbij onze landsgrenzen een heel ander smaakpatroon terug dan onze romige ietwat zure mayonaise. In Nederland houdt men meer van een zoete frietsaus met lager vetgehalte, terwijl Duitsland overwegend vast blijft houden aan haar salat mayonnaise en Frankrijk een vleugje mosterdsmaak aan de mayonaise toevoegt.

August & Henri ®, het authentieke sauzenmerk van Fresh & Saucy Foods ®, komt tegemoet aan de eisen van haar klanten en biedt een ruime waaier van klassieke koude sauzen en speciale frituursauzen. De traditionele Belgische mayonaise en tomaten ketchup gaan hand in hand met een kruidige andalouse, pittige samourai, mammoetsaus met knapperige stukjes ui, zoete brazilsaus, tartaar met verse ajuintjes.. Onze buitenlandse klanten kunnen bovendien kiezen uit onze Hollandse fritessauzen, salat mayonnaise of mosterdmayonaise. Ben je op zoek naar een speciale saus voor jouw klanten?

In de frituur

De recepturen van de August & Henri ® sauzen zijn overigens nauwkeurig ontwikkeld en uitvoerig getest zodat de sauzen gedurende lange tijd op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Om een optimale smaak te behouden adviseren we de sauzen na opening evenwel in de koeling te bewaren.

In de frituur bij een heerlijke pak friet, een curryworst, een hamburger of een viandel. In de broodjeszaak bij een smoske of club kip of eenvoudigweg op de tafel van jouw restaurant.. Met de koude sauzen van August & Henri ® wordt elk eetmoment een ervaring voor jouw klanten!