Onze authentieke koude currysaus

Op zoek naar een lekkere koude currysaus voor jouw gerechten? Dan ben je bij August & Henri sauzen op het juiste adres! Ontdek hier –bijna– alle geheimen van ons authentieke recept en doe wat inspiratietips op om lekker zelf te koken!

Recept van de August & Henri currysaus

De currysaus van August & Henri bevat een oliegehalte van 50%. Dit geeft de saus een volle, romige smaak en mooie, smeuïge structuur dankzij de fijne emulsie met eigeel. Een perfecte mix van 7 zorgvuldig geselecteerde enkelvoudige kruiden en specerijen zorgen voor een unieke smaaksensatie.

Net als alle overige sauzen van August & Henri bevat de koude currysaus geen ingrediënten van genetisch gemodificeerde organisme. Ook het gebruikte maïszetmeel is GMO-vrij! Let wel op voor de allergenen in de koude currysaus. Naast ei bevat de saus ook de allergenen mosterd en selderij.

De mooie geelgroene kleur wordt op natuurlijke wijze verkregen, zonder gebruik te maken van synthetische kleurstoffen. Enig nadeel hierbij is dat de kleur onder invloed van licht snel zal verbleken. Het is dan ook aan te raden om de currysaus in een koele en donkere ruimte te bewaren.

Serveersuggesties

De koude currysaus is heerlijk bij zowel koude als warme kip -en rijstgerechten. Ook als dipsaus voor gefrituurde mini-loempia’s, rauwkost en zelfs voor gezouten chips.

Verder kan je de currysaus serveren bij pastasalades en visgerechten. Denk maar aan spaghetti met scampi’s en appeltjes in currysaus of het afwerken van een zalmfiletje met koude currysaus.

Liefhebbers van snacks kunnen de koude currysaus ook in elke frituur terugvinden. Meest bekend zijn wellicht de enige echte traditioneel Belgische gehaktbal – “boulet” – en de iconische worst –“cervela”- met koude currysaus.

Wil je in het weekend je eigen sandwich spreads maken, dan kan je de koude currysaus van August & Henri eveneens als basis gebruiken. Meng de currysaus met wat stukjes kipfilet tot je eigen kip curry salade, meng je eigen Deense haring in curry of verbaas vrienden en familie met je artisanale krabsalade in curry.

Tot slot, is de currysaus net als tartaar, cocktail en looksaus onmisbaar bij elke fonduetafel en een vaste vertegenwoordiger op elke geslaagde barbecue!

Verpakkingsvormen en bewaaradvies

Consumenten kunnen de currysaus terugvinden in handige 300ml squeeze flesjes op www.piki.be. Terwijl de professionele gebruikers keuze hebben uit een ruim assortiment grootverpakkingen. Naast 925ml knijptubes, is de koude currysaus ook beschikbaar in PET potten van 3L en emmertjes van 5L en 10L.

Zoals al onze sauzen is ook de koude currysaus op kamertemperatuur te bewaren en bij voorkeur in een donkere ruimte. Na opening adviseren we bovendien om de saus in de koeling te bewaren. Dit om oxidatie van de olie in de saus tegen te gaan en een optimale smaak te bewaren.

Heb je nog bijkomende vragen? Wil je weten hoe je de koude currysaus van August & Henri in huis kan halen? Contacteer dan zeker ons salesteam voor meer informatie: sales@augusthenri.be