03/06/2024

Vegan chili-mayosaus

Veganistische chili-mayosaus is een succesvolle combinatie van mayonaise en chilisaus. Het is een voorbeeld van geslaagde culinaire fusion, die zijn wortels heeft in de moderne keuken.
Hoewel er geen precieze oorsprong is voor het maken van deze saus, wordt deze voornamelijk in Azië gevonden. Landen als Thailand, Korea en Japan hebben inderdaad een traditie om warme en zoete sauzen in hun gerechten te gebruiken. Het zou daarom de invloed van deze keuken uit het Verre Oosten op de westerse gastronomie zijn die dit concept in de huidige recepten zou hebben geïntroduceerd.


Maar dit is niet de enige verklaring: sinds de jaren tachtig speelt ook de massale komst van fastfood een cruciale rol. Deze nieuwe manier van eten heeft gastronomische chef-koks ertoe aangezet te innoveren met sauzen voor bij populaire gerechten zoals friet, hamburgers en sandwiches. Chili-mayosaus is een van die sauzen die sinds deze culinaire revolutie een groot succes kent.

Ingrediënten die gunstig zijn voor de gezondheid

De heerlijke vegan chili-mayosaus is niet alleen een traktatie voor de rietjes. Het is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die aanzienlijke voordelen bieden voor het menselijk lichaam.

De peper

Dankzij het capsaïcinegehalte beschermt chilipeper tegen ontstekingen en hart- en vaatziekten.

Rijk aan vitamine C, E, ijzer, zink en magnesium, het is een uitstekende bondgenoot om je weer in vorm te krijgen, vooral in geval van verkoudheid of verstopte luchtwegen.

Het helpt ook stress te verminderen door de productie van endorfines.

En kent u zijn acties op uw lijn? Want je weet het misschien niet, maar deze vruchtgroente is een uitstekende vetverbrander en bovendien een acteur die een goede spijsvertering bevordert.

Maar het belangrijkste voordeel is dat chilipeper, door de aanwezigheid van antioxidanten in de samenstelling, helpt bij het bestrijden van het verschijnen van bepaalde colorectale tumoren.

Mosterdzaad

Mosterdzaad is rijk aan vitamines (A, C en K), maar ook aan mineralen (ijzer, zink, calcium en magnesium) en heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Het vergemakkelijkt het verteringsproces en verbetert de darmgezondheid.

Het omega-3-gehalte helpt het cholesterol te verlagen en de gezondheid van het hart te behouden.

Wat de werking op het immuunsysteem betreft, deze is net zo indrukwekkend, aangezien mosterdzaad bacteriële en schimmelinfecties bestrijdt.

Het helpt ook de lever te reinigen en gifstoffen te verwijderen.

Onder de voordelen merken we ook het belang ervan bij het reguleren van insuline in het bloed, wat een groot “pluspunt” is voor mensen met diabetes.

Ten slotte speelt dit wonderbaarlijke zaadje een sleutelrol bij het verlichten van gewrichts- en spierpijn.

Gember

Zijn reputatie is door de millennia heen over de hele wereld opgebouwd, dankzij zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het is een van de ‘superfoods’, juist omdat de werking ervan op het lichaam het meest gunstig is.

Allereerst weert gember bacteriële en virale infecties af, daarom wordt het ten zeerste aanbevolen bij griep.

Het verlicht pijn (spierpijn, artritis, menstruatiepijn, enz.) en kalmeert misselijkheid als gevolg van zwangerschap of chemotherapie.

Het stimuleert de eetlust, vergemakkelijkt de darmtransit en kalmeert de maag.

Recept suggesties

Het mooie van veganistische chili-mayosaus is dat je er veel gerechten mee op smaak kunt brengen.

Gebakken zeevruchten, nuggets en aardappelen weten er iets van.

We houden ook van de chili-mayosaus, geserveerd met goed gegrild vlees. . . Jammie!

Maar dat is nog niet alles: het past heerlijk bij taco’s, burgers, wraps en sandwiches.

En als je je salade wat pittiger wilt maken, vervang dan je gebruikelijke mayonaise door deze vegan saus: je voelt meteen het verschil.

Wij bieden u twee smakelijke recepten aan die u kunt serveren met deze licht pikante saus.

Het is tijd om te genieten van chili-mayosaus!

De theorie is goed. Maar de praktijk is beter! Waar wacht je nog op om het te proeven?

De chili-mayosaus maakt je smaakpapillen wakker voor een explosie van smaken in de mond.

De romige zoetheid van mayonaise ontmoet de pittige intensiteit van chili voor een buitengewone smaakervaring. Je zult verrast zijn door deze perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid.

Of u nu uw knapperige frietjes wilt begeleiden, uw sappige hamburgers wilt op smaak brengen, uw sandwiches op smaak wilt brengen of zelfs uw salades karakter wilt geven, onze saus past zich aan al uw wensen aan.

Chili-mayosaus is de ideale bondgenoot voor uw barbecues, picknicks, avonden met vrienden of familiemaaltijden. Voeg een vleugje opwinding toe aan elke gelegenheid!

Het wordt al snel een ‘must have’ in je keuken, want je kunt niet meer zonder.

Geen saaie en oninteressante gerechten meer. Met deze licht pikante saus tover je elke hap om tot een onvergetelijk culinair avontuur.

Neem een ​​kijkje in onze online winkel en ontdek al onze August&Henri-sauzen, die jong en oud zullen bekoren. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie, of u nu een particulier of een horecaprofessional bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *