13/12/2021

Gourmet tijd

De feestdagen komen eraan en dat wil maar één ding zeggen: gourmet-time! Gourmet is ongetwijfeld één van de beste keuzes tijdens Kerstmis of Nieuwjaar. Je kan er haast niet om heen, of je ziet een heerlijk assortiment in elke supermarkt liggen. Nog wat stokbrood, kruidenboter en sausjes op tafel. Want, geen gourmet zonder sausjes, toch? Maar wat zijn nu de beste sauzen bij gourmet?

De klassiekers

Laten we er niet over discussiëren: een goede mayonaise smaakt bij alles! Maar naast al deze klassiekere sauzen zoals ketchup, cocktail en barbecue, hebben wij ook specialere sauzen in de aanbieding waarvan je gaat watertanden. Neem bijvoorbeeld onze black pepper, heerlijk bij een steak of een hamburger. Je kan dit vergelijken met een zachte pepersaus waarbij zwarte peperbolletjes voor een licht pikante smaak zorgen.

Mag het wat pikanter?

Heb je het graag wat pikanter bij je stukje vlees, dan kan je altijd voor algerienne gaan. Een saus op basis van knapperige uitjes. Dit is trouwens ook heel lekker bij een stukje kip! Algerienne is momenteel één van de populairste snacksauzen in Frankrijk.

Naast algerienne hebben we nog een breed gamma aan pikante sauzen, zoals samourai, pili-pili, döner, chili-thai …

Een zoet alternatief?

Wil je toch liever een zoete saus voor bij kip? Dan is de brazil saus een ideale keuze, een zoete en exotische saus met ananas.

Nog enkele zoete sauzen zijn hannibal, de saus is licht gerookt van smaak met knapperige ajuinstukjes. Of mammouth, een licht kruidige saus op basis van tomaat, augurkjes en ajuinstukjes.

Gourmet met vis, salades en pasta

Ben jij geen vleesliefhebber en wil je liever voor een stukje vis gaan? Ga dan voor onze lekker tartaarsaus, een fris aangezuurde mayonaise met kappertjes, uitjes en peterseliesnippers.

Uiteraard vind je bij August & Henri ook een uitgebreid assortiment aan groentesauzen om al je salades, groenten en pastaschotels op smaak te brengen. Zo kan je kiezen uit de tomaat basilicum, geïnspireerd op de klassieke pastasaus op basis van basilicum en tomaat. De champignon truffel, waarbij de truffel een natuurlijke smaakboost geeft aan je gerecht. Of wat dacht je van rode peper kokos, licht pikant, geïnspireerd op de thaïse currysaus met rode peper en kokos.

Een saus voor iedereen

Iedereen heeft gelukkig wel zijn eigen favoriet!

Geniet vooral van de gourmet en van het gezellig samen zijn!

Al onze sauzen zijn ook verkrijgbaar op www.piki.be.

Smakelijk eten!